Varázslények


VarázslényekDruida


A legritkább faj a világon, ugyanis egyszerre mindig csak négyen élnek. Ha egy druida meghal, abban a pillanatban egy új születik. A négyen a négy elemet uralják: tűz, víz, föld és szél. Életkoruk hossza, akár a halandóké, és nagyon ritka, mikor mind a négy druida egyazon korosztályban vannak. Erejüket akkor tudják használni, ha átváltoznak, ilyenkor a fülük hosszúvá nyúlik és megjelenik az elemükhöz tartozó varázsbot. Olyan ez az átváltozás, mint mikor a vérfarkasok átváltoznak vagy a vámpírok foga megnyúlik, csupán ezt úgy kontrollálják, ahogy ők szeretnék. 

Nimfa

Az egyik legősibb faj a világon. Nagyon keveset tudni róluk, évszázadokkal korábban eltűntek, mikor a démonok ellen harcoltak. Úgy tartják, nekik volt a leghatalmasabb erejük a világon, ezért is lázadtak fel a démonok ellenük. Nimfa csakis nő lehet, de férfi ágon is öröklődhetnek a gének. Az átlagos életkoruk száz év, könnyen felismerhetőek hegyes fülükről és különös anyajegyeikről. A Nimfák – akárcsak a vérfarkasok – egy életre választanak párt maguknak, aki lehet varázslény, de akár halandó ember is. 


Vámpír


Olyan varázslény, amelynek emberi alakja van. A legkönnyebben vérvörös szeméről ismerhető fel, szemfogai csak táplálkozáskor jönnek elő. Évek óta békében élnek az emberekkel és a többi varázslénnyel, a táplálkozás biztosítására egyfajta Vérbankok jöttek létre, ahol aranypénzért az emberek vért adhatnak és a vámpírok vért vehetnek. (Ezeket általában más varázslények, általában tündék működtetik.)  Képesek emberi élelmet is fogyasztani, de nincs hasznukra. Társadalmuk kötött, csapatokban élnek, a ranglétra legfelső fokán a király/királynő áll, neki engedelmeskedik a többi vámpír. Ritkán ugyan, de magányosan is élnek vámpírok. Tovább élnek, mint egy átlagos ember, de mindössze azért, mert a szervezetük ellenállóbak és egyedül a fejük levágásával ölhetőek meg. A legidősebb vámpírok, akik átlépték a 150 évet, azok bekerülnek a Vének Tanácsába, ők tartják az egyensúlyt a vámpírok és a többi ember/varázslény között. Természetes úton születnek az utódok, de az csak akkor lehetséges, ha mind a két fél elegendő vért ivott előtte. A vámpír gének nagyon erősek, így ha a gyermek félvér, akkor nagy valószínűséggel örökli a a vörös szemet és a szemfogakat. A napfénytől legyengülnek, ám egy idő után bele is halhatnak. Minél idősebb a vámpír, annál nagyobb valószínűséggel élik túl a napfényt. 


Angyal

Az angyaloknak két fajtája van. Szeráfok és kerubok. A szeráfok nagyon ritka teremtmények, mert csupán a négy főisten gyermekei lehettek azok. A kerubok valamivel gyakoribb lények, hiszen sokkal több kis Isten van. Az angyalok nagy felelősség- és igazságérzettel rendelkeznek, nem tűrik a csalást és a bűnt. Létezik azonban néhány sötét angyal is, akik eladták a lelküket egy boszorkánynak, hogy nagyobb erőhöz jussanak. Az ő szárnyuk nem hófehér, hanem koromfekete, és nagy, csavart szarvuk nőtt. Gyors az öngyógyulásuk és nem hat rájuk többek között a szirének éneke sem. Tekintve, hogy a lelkük tiszta, így nem élnek semmilyen káros dologgal, messzire kerülik a bűnt, a hazugságot az igazságtalanságot. 

Sellők


A sellők Gaur, a víz istenének gyermekei. A monda szerint nagyon egyedül érezte magát a tenger fenekén, ezért egy nap úgy döntött, hogy elvarázsol tíz gyöngykagylót, melyből később megszülettek a gyermekei, öt leány és öt férfiú. Ezért is nevezték őket a gyöngyhercegeknek és gyöngyhercegnőknek. Úgy tartják, tőlük származnak a sellők. Ezek a lények az életük nagy részét a vizekben töltik, csupán párosodni, szülni, valamint vész esetén jönnek a felszínre. Gyönyörű teremtmények, ők tartják fenn az egyensúlyt a tengerekben és az óceánokban, valamint segítenek az eltévedteknek. Kedves, békeszerető lények, de ha fenyegetve érzik magukat vagy a fajtásaikat, akkor óvakodjon előlük minden élőlény. Szirének


A szirének a sellők és emberek kapcsolatának gyümölcsei. Úgy tartják, az első szirén az Lammának, Gaur középső lányának, és egy hajótörött halásznak a gyermeke volt. A szirének csakis nők lehetnek, kegyetlen és kéjvadász teremtmények. Énekükkel ártatlan hajósokat és kalózokat csábítanak zátonyoknak, hogy később kimenthessék az életben maradt embereket, és őket szolgaként vagy gyermekek nemzésének céljából fogva tartsák őket. Csapatokban élnek, a legerősebbet királynőnek választják, aki megvédi őket varázslatokkal és egy szigonnyal, melyet hét nappalon és hét éjen át készítettek. Alattomos lények, csak a saját érdekeiket tartják szemelőtt, a nőket - saját fajtájukon kívül - nem fogadják el, de a hangjuk rájuk nem is hat. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése